Συχνές ερωτήσεις για την πατητή τσιμεντοκονία

Written by  25 Feb 2015

Αυτό είναι ένα άρθρο το οποίο συνεχώς θα ενημερώνεται και θα ανανεώνεται με ερωτήματα που κατά καιρούς ακούμε από πελάτες και από τις απαντήσεις των οποίων συχνά οι πελάτες πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης.

Ερωτήματα πατητής τσιμεντοκονίας:

1) Πόσες μέρες διαρκεί η εφαρμογή μιας πατητής τσιμεντοκονίας;

Μια σοβαρή προσέγγιση εφαρμογής εμφανούς πατητής τσιμεντοκονίας, δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να διαρκέσει λιγότερο από 8 - 10 ημέρες στο σύνολό της.

2) Πόσα χρώματα είναι διαθέσιμα στην πατητή τσιμεντοκονία;

Συνήθως οι περισσότερες εταιρείες έχουν κάποιες έτοιμες αποχρώσεις και άλλες φτιάχνονται κατά περίπτωση, είτε από τις κατασκευάστριες εταιρείες, είτε από μαστόρους με την βοήθεια χρωστικών.

3) Καλύτερες είναι οι πατητές ενός ή δύο συστατικών;

Ερώτημα που δεν θα έπρεπε καν να είναι υπό διαπραγμάτευση. Εννοείται πως οι πατητές δύο συστατικών είναι μεγαλύτερης ελαστικότητας, με μικρότερα περιθώρια για "παγαποντιές" από τους τεχνίτες.

4) Μπορεί να εφαρμοστεί η πατητή τσιμεντοκονία πάνω σε πλακάκια, μωσαϊκά, μάρμαρα, ξύλα και άλλα υλικά, απορροφητικά ή μη;

Η πατητή τσιμεντοκονία μπορεί να εφαρμοστεί πάνω στα περισσότερα υλικά απευθείας (εννοούμε χωρίς την ανάγκη αποξηλωσης). Φυσικά απαιτείται ανάλογη κατεργασία με τα κατάλληλα αστάρια κατά περίπτωση και τα ανάλογα υποστρώματα.

5) Μετά από πόσες μέρες μπορούν να εφαρμοστούν βερνίκια σε μια επιφάνεια πατητής τσιμεντοκονίας;

Το πόσες μέρες απαιτούνται για την εφαρμογή των βερνικιών είναι κάτι το οποίο εξαρτάται από πολλές παραμέτρους. Ενδεικτικά θα αναφερθούν οι κλιματολογικές συνθήκες. Δηλαδή θερμοκρασία, ποσόστωση υγρασίας, αέρας κα. Οπότε ο πιο αφαλής τρόπος εξακρίβωσης του αν η επιφάνεια είναι έτοιμη να δεχθεί βερνίκια είναι η μέτρηση. Μέτρηση η οποία μπορεί να επιτευχθεί με κάποιο υγρασιόμετρο.

6) Είναι στεγανή μια επιφάνεια πατητής τσιμεντοκονίας;

Η σωστή απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι πως μπορεί να καταστεί αδιάβροχη ή ακόμα καλύτερα διατυπωμένα, υδρόφοβη. Δηλαδή σε καταστάσεις μόνιμης παρουσίας νερού (π.χ. ντουζιέρες κτλ) είναι απαιτητές οι ορθές ρήσεις για την μη ύπαρξη μόνιμων λιμνάζοντων νερών.

7) Εαν έχω μόνιμα λιμνάζοντα νερά η πατητή τσιμεντοκονία θα έχει πρόβλημα;

Αν έχουν εφαρμοστεί ακρυλικά ή πολυουρεθανικά βερνίκια τότε είναι πιθανό μετά από κάποιο χρονικό διάστημα το νερό να περνά κάτω από την επιφάνεια της πατητής και να κάνει κυλίδες. Υπάρχει λύση και αυτή είναι τα εποξειδικά βερνίκια. Τα οποία όμως δίνουν γυαλιστερή επιφάνεια.

8) Είναι ανθεκτικές οι πατητές τσιμεντοκονίες σε καυτά σκεύη;

Τα καυτά σκεύη για το αν και κατά πόσο θα επιφέρουν ζημιά σημαντικό λόγω παίζουν τα βερνίκια μιας και ο μεγαλύτερος αντίπαλος του βερνικιού είναι οι υψηλές στιγμιαίες θερμοκρασίες. Επομένως εύκολα κατανοητό γίνεται πως, ναι σε γενικές γραμμές μπορούν να χαρακτηριστούν σχετικά ανθεκτικές οι πατητές σε τέτοιες καταπονήσεις αλλά όχι πως είναι επιθυμητό ένα θερμικό σοκ της επιφάνειας του. Μπορεί δηλαδή ένα πολύ καυτό σκεύος πάνω σε μια παγωμένη επιφάνεια να δημιουργήσει πρόβλημα.

9) Μετά από πόσες μέρες είναι πλήρως λειτουργική μια επιφάνεια πατητής τσιμεντοκονίας;

Τα βερνίκια απαιτούν τουλάχιστον 48 ώρες για να πάρουν το μεγαλύτερο μέρος των αντοχών και ανοχών τους. Παρόλα αυτά είναι ιδανικό να μείνει όσο το δυνατόν πιο μεγάλο χρονικό διάστημα σε χαμηλή χρήση. Ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες ένα πολυουρεθανικό βερνίκι μπορεί να χρειασθεί και 20 με 25 μέρες για να φθάσει στο μέγιστο σημείο απόδοσης.

10) Η εφαρμογή μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε τεχνίτη ή απαιτείται εξειδικευμένο συνεργείο;

Δυστυχώς ή ευτύχως η πατητή τσιμεντοκονία απαιτεί όχι απλά κάποιο συνεργείο που να δηλώνει πως είναι εξειδικευμένο αλλά και το οποίο να έχει εμπειρία (η οποία να μην περιορίζεται σε μια δυο απόπειρες).

 

Μην διστάσετε να μας στείλετε τα δικά σας ερωτήματα.

We make the difference...

We want informed clients...

Read 24546 times Last modified on Sunday, 01 March 2015 20:06
Rate this item
(3 votes)
kcg

The Company

Η Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική αποτελεί μια οικοδομική - εργολαβική και οικογενειακή επιχείρηση. Από γενιά σε γενιά εξελίσσεται και προσαρμόζεται στις ανάγκες της αγοράς...
Read More

Newsletter

Subscribe to KCRE Newsletters to get our latest news and articles.
I agree with the privacy policy

Contact

For any information you can contact KCRE on the following details:
Tel.: +30 697 697 2652

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.