Articles/Technical Issues


Written by 18 Dec 2015
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμέτοχη μας στο 100% Hotel Show, που έλαβε χώρα στο MEC Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο, κατά την περίοδο 27 - 30/11/2015. Το φετινό show αποτέλεσε την τρίτη κατά σειρά διοργάνωση και χαρακτηρίστηκε ως μια "premium εκθεσιακή εμπειρία" για τους επισκέπτες. Με πολυτελή περίπτερα τόσο από άποψη αισθητικής όσο και πολυτέλειας και υπό μια αρτιότατη οργάνωση. Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος μερικοί από τους κορυφαίους των πεδίων δράσης ανά ειδικότητα (αρχιτέκτονες, έμποροι, εργολάβοι, διακοσμητές και επαγγελματίες του τουρισμού). Στο περίπτερο μας παρουσιάσαμε δείγματα επενδύσεων με εφαρμογή διαφόρων καινοτόμων και μη υλικών (πατητές τσιμεντοκονίες, πολυασπαρτικά εποξειδικά, ασβεστοχρώματα κ.α.) σε δάπεδα,…

Written by 25 Feb 2015
Αυτό είναι ένα άρθρο το οποίο συνεχώς θα ενημερώνεται και θα ανανεώνεται με ερωτήματα που κατά καιρούς ακούμε από πελάτες και από τις απαντήσεις των οποίων συχνά οι πελάτες πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης. Ερωτήματα πατητής τσιμεντοκονίας: 1) Πόσες μέρες διαρκεί η εφαρμογή μιας πατητής τσιμεντοκονίας; Μια σοβαρή προσέγγιση εφαρμογής εμφανούς πατητής τσιμεντοκονίας, δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να διαρκέσει λιγότερο από 8 - 10 ημέρες στο σύνολό της. 2) Πόσα χρώματα είναι διαθέσιμα στην πατητή τσιμεντοκονία; Συνήθως οι περισσότερες εταιρείες έχουν κάποιες έτοιμες αποχρώσεις και άλλες φτιάχνονται κατά περίπτωση, είτε από τις κατασκευάστριες εταιρείες, είτε από μαστόρους με την βοήθεια…

Written by 22 Apr 2014
Πατητή τσιμεντοκονία ή για να είμαστε ακριβείς εμφανής διακοσμητική τσιμεντοκονία. Αποτελεί μια τεχνοτροπία που στην Ελλάδα υπάρχει εδώ και πολλά έτη. Εφαρμόζεται στα νησιά μας εδώ και πολλές δεκαετίες, καθώς και στα πατητήρια της Πελοποννήσου. Η διαφοροποίηση είναι πως τότε, η διαδιακασία παρασκευής της από τον τεχνίτη ήταν τελείως διαφορετική από ότι στις μέρες μας. Γινόταν με "κέρασμα" του κονιάματος με τσιμέντο και επαναφορά του μάστορα στην επιφάνεια εφαρμογής για τη δημιουργία των νερών και των διχρωμιών. Αυτή η τεχνοτροπία έβρισκε πεδία εφαρμογής κυρίως σε εξωτερικές και εσωτερικές σκάλες, σε πατώματα και σε στέρνες. Με το πέρασμα των ετών και…

Written by 17 Apr 2014
Συνέχεια από Μέρος Γ' Βατότητα Όλες οι επιφάνειες αφού έχουν προηγηθεί τα πρώτα τρία βήματα που έχουμε περιγράψει στα προηγούμενα μας άρθρα χαρακτηρίζονται ως ημί-βατες. Πράγμα που σημαίνει πως γίνεται ελαφριά χρήση αυτών. Δηλαδή μπορείς στις περισσότερες των περιπτώσεων να κινηθείς επί αυτών αλλά σε καμία περίπτωση να κάνεις βαριά χρήση, να πλύνεις χαλιά, να διαβιώνουν ζώα επί αυτής. Έτσι επειδή αρκετός κόσμος επιθυμεί να χρησιμοποιεί την επιφάνεια της ταράτσας του θα πρέπει με κάποιο τρόπο να φθάσει σε μια βατή επιφάνεια. Σημαντικό επίσης είναι πως φθάνοντας σε μια βατή επιφάνεια και επομένως εγκλωβίζοντας τη μόνωση, αυτή θα "ζήσει για…

Written by 15 Apr 2014
συνέχεια από Μέρος Β'  Θερμομόνωση Για να θερμομονώσουμε μια επιφάνεια ταράτσας πρέπει να γίνει εφαρμογή κάποιου υλικού το οποίο θα προσδώσει θερμική αντίσταση στην επιφάνειά μας. Θερμική αντίσταση η οποία χαρακτηρίζεται από τον συντελεστή λ. Ο συντελεστής λ, χαρακτηρίζει (διατυπώνοντας το, όσο το δυνατόν πιο απλοϊκά) το πόσο εύκολα ή δύσκολα η θερμότητα  διαπερνά ένα ομοιογενές υλικό. Όσο μικρότερος είναι αυτός ο συντελεστής (ως αριθμός) τόσο καλύτερη (μεγαλύτερη) η απόδοση του. Μια άλλη παράμετρος η οποία θα μας δώσει την τελική θερμική απόδοση της εφαρμογής μας είναι το πάχος του υλικού το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε για την μόνωση της ταράτσας.…

Written by 22 Feb 2014
συνέχεια από Μέρος Α' και συγκεκριμένα της παράθεσης των υλικών υγρομόνωσης / στεγανοποίησης β) Τα ασφαλτικά, όρος με τον οποίο αναφερόμαστε σε εφαρμογές κόλλησης μεμβρανών / πανιών στις επιφάνειες ταρατσών και δωμάτων. Κατά την εφαρμογή ασφαλτικών σε μια επιφάνεια γίνεται χρήση εκτός των πανιών και άλλων υλικών ασφαλτικής βάσης όπως είναι τα ασφαλτικά βερνίκια (ή αλλιώς πίσσα διαλύτου) και η ασφαλτική μαστίχη καθώς και μη ασφαλτικών όπως τα εξαεριστικά τεμάχια, οι φυλλοσυλλέκτες κα. Τα ασφαλτικά μπορεί να είναι ασφαλτόπανα απλά, ασφαλτόπανα ψηφίδας, ασφαλτόπανα επίστρωσης αλουμινίου και αντιριζικά ασφαλτόπανα. Κάθε ένα από τα προηγουμένως αναφερόμενα ασφαλτόπανα χαρακτηρίζεται από την αντοχή του σε…

Written by 19 Feb 2014
Στα εν λόγω άρθρα/τεχνικά θέματα (μιας και θα ακολουθήσουν και άλλα λόγω μεγάλου όγκου πληροφοριών) θα παρουσιάσουμε, ίσως τη σημαντικότερη παρέμβαση που γίνεται στον τομέα της μόνωσης, σε ένα οποιασδήποτε χρήσης κτίσμα. Αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη από τη μόνωση μιας ταράτσας ή τη μόνωση ενός δώματος. Όπως ήδη έχουμε αναφέρει στην παρουσίαση των υπηρεσιών μας, η παρέμβαση στην επιφάνεια μιας ταράτσας χωρίζεται σε 4 βασικά κομμάτια, χωρίς η σειρά με την οποία θα τα αποδώσουμε εδώ να είναι κατ' ανάγκη και αυτή που πρέπει να ακολουθηθεί. Έτσι, μια εφαρμογή ταράτσας πρέπει να εμπεριέχει τη θερμομόνωση, τις άρτιες ρήσεις,…

Written by 18 Jan 2014
Η υγροποίηση υδρατμών είναι ένα φαινόμενο που ταλανίζει πολλές παλαιές και νέες κατοικίες. Το φαινόμενο συναντάται όλο και πιο συχνά λόγω των έντονων μεταβολών των καιρικών συνθηκών στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Κατά αυτές τις μεταβολές έχουμε μεγάλες διακυμάνσεις και αλλαγές θερμοκρασιών από μέρα σε μέρα, καθώς και μέσα στην ίδια ημέρα. Το φαινόμενο της υγροποίησης των υδρατμών έχει πολλές φορές παρερμηνευθεί και αποτέλεσει αντικείμενο διαμάχης, από γνώστες και μη του αντικειμένου. Σε γενικές γραμμές θα μπορούσαμε να πούμε πως η υγροποίηση των υδρατμών εμφανίζεται πάνω σε τοίχους, πατώματα και οροφές διαμερισμάτων. Σε πρώτη φάση εμφανίζεται ως νερό πάνω…

Written by 17 Jan 2014
Η ανερχόμενη υγρασία ή απλούστερα, η υγρασία που προέρχεται από το έδαφος, είναι ένα φαινόμενο το οποίο συναντάται σε πολλά ακίνητα ανά τον κόσμο αλλά και σε όλη την επικράτεια της Ελλάδος. Βασικές αιτίες της παρουσίας αυτού του φαινομένου αποτελούν τόσο η φυσική διαμόρφωση του εδάφους όπου έχει γίνει η δόμηση (κοντά σε θάλασσα, σε απότομη βουνοπλαγιά κτλ), όσο και το γεγονώς πως η δόμηση πραγματοποιήθηκε σε τόπους όπου η παρουσία του υδροφόρου ορίζοντα ήταν ναι μεν γνωστή, αλλά δεν έγιναν οι κατάλληλες προεργασίες για την αντιμετώπιση της, κατά την κατασκευή. Οι ανερχόμενες υγρασίες εμφανίζονται ως ίχνος από χαμηλά (ή…

Written by 09 Jan 2014
Συνέχεια από Μέρος Α' Συγκρίνοντας μια εξωτερική και μια εσωτερική θερμομόνωση, από καθαρά ενεργειακής απόψεως, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη κανέναν άλλο παράγοντα, εύκολα μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως η εξωτερική θερμομόνωση θα μας αποφέρει μεγαλύτερο ενεργειακό αποτέλεσμα.Αυτό συμβαίνει διότι προλαμβάνουμε το καιρικό φαινόμενο. Επομένως το θερμομονωτικό υλικό (όποιο και αν τελικά είναι αυτό) έχει να αντιμετωπίσει άμεσα την ζέστη και το κρύο. Όταν ένα σύστημα εσωτερικής θερμομόνωσης έχει να αντιμετωπίσει ένα διογκωμένο καιρικό φαινόμενο, λόγω των πυρακτωμένων ή των παγωμένων δομικών υλικών. Για παράδειγμα, μια ημέρα με θερμοκρασία 40 βαθμών Κελσίου, μια εξωτερική θερμομόνωση θα έχει απέναντι της, αυτούς…

The Company

Η Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική αποτελεί μια οικοδομική - εργολαβική και οικογενειακή επιχείρηση. Από γενιά σε γενιά εξελίσσεται και προσαρμόζεται στις ανάγκες της αγοράς...
Read More

Newsletter

Subscribe to KCRE Newsletters to get our latest news and articles.
I agree with the privacy policy

Contact

For any information you can contact KCRE on the following details:
Tel.: +30 697 697 2652

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.