Δάπεδα

Α) Βιομηχανικά

Τα βιομηχανικά δάπεδα ενδείκνυνται για εφαρμογές βατότητας τόσο σε ταράτσες και δώματα όσο και σε πυλωτές, σε υπόγεια, σε χώρους στάθμευσης και σε ράμπες.

Το πλεονέκτημα αυτών είναι η μεγάλη ανθεκτικότητα (υψηλές μηχανικές αντοχές) σε φορτίσεις και σε βαριά χρήση.

Στα μειονεκτήματα και στον γενικότερο περιορισμό τέτοιων εφαρμογών είναι το μεγάλο βάρος που προσδίδουν ανά τετραγωνικό μέτρο.

Τα δάπεδα αυτά έχουν ως υποκατηγορίες τα σταμπωτά δάπεδα, τα χτενιστά δάπεδα, δάπεδα ψαροκόκαλο / ραβδωτά.

Η Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική δραστηριοποιείται σε τέτοιες εφαρμογές για πάνω από 25έτη με χρήση των κορυφαίων υλικών της αγοράς και φέροντας τον απαραίτητο τεχνικό - μηχανολογικό εξοπλισμό για το άρτιο κατασκευών τόσο μικρής όσο και μεγάλης κλίμακας.  

 

Β) Πατητές τσιμεντοκονίες

Η Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική εφαρμόζει πατητές τσιμεντοκονίες σε διάφορους χρωματισμούς τόσο σε εσωτερικά όσο και σε εξωτερικά δάπεδα.

Προσδίδουν στις επιφάνειες ένα βιομηχανικό και ταυτόχρονα εναλλακτικό αποτέλεσμα, με διχρωμίες και νερά.

Η ανάγκη για διαφορετικότητα στις εφαρμογές βατότητας επανέφεραν αυτήν την παραδοσιακή τεχνική (χρησιμοποιείται κατά κόρον εδώ και πολλά χρόνια στα ελληνικά νησιά) στο προσκήνιο. Έτσι οδηγήθηκαν οι εταιρείες στην δημιουργία υλικών δύο συστατικών (ή ενός). Υλικά ανθεκτικά και έτοιμα προς χρήση.

Επίσης με πατητή τσιμεντοκονία μπορούν να επενδυθούν σκάλες (εσωτερικές και εξωτερικές), μπάνια και τοιχοποιίες.

 

Γ) Κεραμικά πλακίδια

Εφαρμογές κεραμικών πλακιδίων με τις απαραίτητες τσιμεντοκονίες και πληρώσεις ούτως ώστε να είναι εφικτή η τοποθέτηση αυτών.

Γενικά οι εφαρμογές πλακιδίων είναι μια παρεξηγημένη έννοια και εφαρμογή, μιας και θεωρείται από τους περισσότερους απλή και εύκολη. Επίσης ο κόσμος έχει παραπληροφορηθεί πολλές φορές από ημιμαθείς εργολάβους πως με την τοποθέτηση κεραμικών πλακιδίων κάνουν μια πλήρη στεγάνωση.

Παρόλα αυτά υπάρχουν πολλά μυστικά και λεπτομέρειες που καθιστούν μια εφαρμογή από κακή και μέτρια έως καλή και άριστη.

Η Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική ενημερώνεται και εκπαιδεύεται συνεχώς για εφαρμογή νέων και καινοτόμων υλικών πάνω στις εφαρμογές κεραμικών πλακιδίων. Όπως είναι οι ορυκτοί αρμόστοκοι, οι αρμόστοκοι οι οποίοι χρωματίζονται από τα πλακίδια, προκατασκευασμένες τσιμεντοκονίες για ενδοδαπέδιες θερμάνσεις με ελάχιστη εναπομένουσα υγρασία μετά την δεύτερη μέρα και άλλα.

 

Δ) Χαλαζιακά

Η εφαρμογή χαλαζιακών δαπέδων συναντάται ευρέως σε πισίνες. Παρόλα αυτά τα χαλαζιακά αποτέλεσαν μεγάλη τάση κατά το παρελθόν στην εφαρμογή στις όψεις των κτιρίων κυρίως λόγω της στεγανότητας που προσδίδουν αυτά.

Τα χαλαζιακά ψηφιδωτά είναι διαθέσιμα σε πάρα πολλούς χρωματισμούς και συνδυασμούς χρωμάτων. Τα δάπεδα αυτά δημιουργούνται με την ανάμιξη φυσικών πετρωμάτων με ρητίνες και μπορούν να εφαρμοστούν σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Τα δάπεδα αυτά γίνονται ιδανικά σε μερικές περιπτώσεις λόγω του ότι είναι αδιάβροχα και φέρουν αρκετά υψηλές μηχανικές αντοχές.

 

Ε) Εποξειδικά

Οι εποξειδικές εφαρμογές δαπέδων χωρίζονται σε αυτές που γίνονται για βαφή ενός ήδη διαμορφωμένου σταθερού δαπέδου και σε αυτές που δίνουν και επιπέδωση στην τελική μας επιφάνεια.

Επί της ουσίας αποτελεί μια επίστρωση που μπορεί να δώσει ακόμα μεγαλύτερες μηχανικές αντοχές (ως δάπεδο κυρίως), υψηλές χημικές αντοχές, να αποδώσει μια επιφάνεια πιο εύκολη στον καθαρισμό (με αποτροπή στην συγκέντρωση σκόνης), υγειονομική ορθότητα χρήσης και φυσικά πάντα ένα άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα.

 

ΣΤ) Συνθετικοί χλοοτάπητες

Όλο και μεγαλύτερη είναι η ανάγκη για δημιουργία πράσινων δωμάτων. Έτσι μιας και η φύτευση μιας ταράτσας απαιτεί ολόκληρη μελέτη τόσο για τα βάρη όσο και για την αποστράγγιση των υδάτων η λύση της χρήσης συνθετικών ταπήτων θα προσδώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα με δυνατότητα να αποφευχθούν οι προαναφερόμενες μελέτες με τα ανάλογα κόστη.

Η Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική χρησιμοποιεί συνθετικούς τάπητες υψηλής ποιότητας και αντοχής στο χρόνο και στις υπεριώδεις ακτινοβολίες. Οι χλοοτάπητες είναι υποαλλεργικοί και δεν καίγονται. Εύκολοι στην συντήρηση χωρίς ανάγκη για πότισμα.

The Company

Η Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική αποτελεί μια οικοδομική - εργολαβική και οικογενειακή επιχείρηση. Από γενιά σε γενιά εξελίσσεται και προσαρμόζεται στις ανάγκες της αγοράς...
Read More

Newsletter

Subscribe to KCRE Newsletters to get our latest news and articles.
I agree with the privacy policy

Contact

For any information you can contact KCRE on the following details:
Tel.: +30 697 697 2652

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.