Η Πορεία

Η Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική - και κάποια από τα μέλη που την απαρτίζουν σήμερα αλλά και στο παρελθόν - έχει πορεία στο χρόνο είτε με την μορφή που είναι σήμερα είτε με άλλες (στο άμεσο ή μακρινό παρελθόν), η οποία ξεκινά από το 1961. Από το 1961 μέχρι σήμερα ασχολείται με το κομμάτι της δόμησης.

Τα πρώτα έτη της αρχικής της μορφής, 2 γενιές πίσω, αποτελούσε μια υπεργολαβική – εργολαβική επιχείρηση που καταπιανότανε με τα πρώτα στάδια της δόμησης. Δηλαδή με την κατασκευή των ξυλοτύπων, των κτισιμάτων, την δημιουργία επιχρισμάτων και υλοποίηση μονώσεων ταρατσών σε νεόδμητα κτίρια κυρίως. Σε αυτό το χρονικό διάστημα εκπόνησε έργα τόσο μικρής όσο και μεγάλης εμβέλειας. Έτσι έχει κατασκευάσει τον σκελετό και τα λοιπά στάδια που προαναφέρθηκαν τόσο σε μικρά ιδιόκτητα ακίνητα όσο και μεγάλα ιδιωτικά ή δημόσια κτίρια (ενδεικτικά νέες πτέρυγες στις φυλακές Κορυδαλλού, 19ο Δημοτικό Ρέντης - Νίκαιας, βρεφονηπιακός σταθμός Ρέντης - Νίκαιας, εμπορικό κέντρο Μελισσίων 11.000τμ και πολλά ακόμα). Έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους καλύτερους κατασκευαστές διαμερισμάτων των περιοχών δραστηριοποίησης της και κάποια από τα μεγαλύτερα γραφεία μελετών πανελλαδικά.

Πορευόμενη πάντα με βάση τις αρχές της και με βασικό γνώμονα την υψηλή ποιότητα και τεχνική στην δουλειά της η Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική δημιούργησε το δικό της όνομα στο χώρο της δόμησης. Επίσης απέκτησε και μια αρκετά μεγάλη επιφάνεια δομικών εργαλείων (ξυλοτύπων, ικριωμάτων και λοιπών συναφών μηχανημάτων) που της έδιναν την δυνατότητα να εκπονεί τέτοια έργα.

Στο πέρασμα των ετών μέσω συνεργασιών κοινοπραξίας ή με συμμετοχή κάποιου από τα μέλη της σε συστάσεις ομόρρυθμων εταιρειών δραστηριοποιήθηκε και στην κατασκευή και εμπορία διαμερισμάτων. Μια δραστηριότητα που κράτησε ενεργή από το 2002 μέχρι και το 2013. Διάστημα στο οποίο ανέλαβε και πολλά έργα με την λογική της ολικής αποπεράτωσης από μέρους της («με το κλειδί»).

Η Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική πότε μέχρι και τις μέρες μας δεν έχει παραμελήσει ή αφήσει την αρχική της δραστηριότητα. Παραταύτα και αναλογιζόμενη την εξέλιξη και την πορεία των πραγμάτων στο τομέα που δραστηριοποιείται, σε συνάρτηση με τις σπουδές και τις προσθήκες γνώσεων και φρέσκων ιδεών από τις νέες γενιές που ακολουθήσανε, εξελίχθηκε και καταπιάστηκε, βασιζόμενη στα ίδια πάντα πρότυπα που την διέπουν από την σύσταση της, και με άλλους προσφιλείς σε αυτή τομείς της οικοδομής.

Έτσι στο κομμάτι των ανακαινίσεων δραστηριοποιείται από το 2002 έχοντας εκπονήσει μελέτες και υλοποιήσει έργα τόσο μικρής όσο και μεγάλης κλίμακας. Η έρευνα και οι ποικίλες ιδέες των ατόμων που την απαρτίζουν εξασφαλίζουν την δημιουργική ανάπτυξη και μετουσίωση σε συνεχώς δυναμικές και εξελισσόμενες κατασκευές. Επίσης η σπουδή ενός από τα βασικά της στελέχη, στον συγκεκριμένο τομέα (των ανακαινίσεων), την καθιστά μια εταιρεία που φέρει τεχνογνωσία στις συγκεκριμένες παρεμβάσεις και όχι απλά μιας ευκαιριακής και ημιμαθούς αναδόχου ανακαινίσεων.

Στις μονώσεις δραστηριοποιήθηκε, όπως προαναφέρθηκε, από τα πρώτα έτη της ύπαρξης της και με ραγδαία εξέλιξη από το έτος 2007, αντιλαμβανόμενη το μεγάλο κενό στην αξιοπιστία εφαρμογών της αγοράς. Σημαντικό έναυσμα επίσης, υπήρξε η ευαισθητοποίηση των μελών της για την καταπόνηση που προσδίδουν τα κτίρια (οικιστικής και επαγγελματικής χρήσης) τόσο στο περιβάλλον όσο και στους ανθρώπους οι οποίοι ζουν ή περνούν μέρος της ημέρας τους σε αυτούς τους χώρους (άρρωστα κτίρια).

Κάπως έτσι η Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική έχει πορευθεί και εξελιχθεί στο πέρασμα του χρόνου. Και το σίγουρο είναι πως η εξέλιξη της συνεχίζεται…

Η Εταιρεία

Η Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική αποτελεί μια οικοδομική - εργολαβική και οικογενειακή επιχείρηση. Από γενιά σε γενιά εξελίσσεται και προσαρμόζεται στις ανάγκες της αγοράς...
Περισσότερα

Newsletter

Γραφείτε στα Newsletter της KCG για να ενημερώνεστε για νέα άρθρα και υπηρεσίες.
Συμφωνώ με την πολιτική απορρήτου